Energie365:
smart grid solutions

Powered by Next Kraftwerke

Energie365:
smart grid solutions

Powered by: Next Kraftwerke

Over Energie365

Energie365 is een jonge en innovatieve onderneming, die bedrijven en instellingen wil laten profiteren van de kansen op de energiemarkt en de transitie naar duurzame energie wil mogelijk maken.

Wij zijn een zogenaamde smart grid company, een bedrijf dat nieuwe technologieën toepast om het elektriciteitsnet in balans te houden en zoveel mogelijk duurzame energie mogelijk te maken. Energie365 is opgericht in 2013 door Hendrik Koetsier en in 2014 is Bas Hijman toegetreden tot het management. Het team van Energie365 combineert technisch en economisch kennis met jarenlange ervaring in energieproductie, energie in/verkoop en exploitatie van energie-installaties. In 2016 is het Duitse Next Kraftwerke mede-aandeelhouder geworden waardoor Energie365 gebruik kan maken van hun geavanceerde softwareplatform en besturing. Next Kraftwerke is actief in Duitsland, België, Frankrijk, Polen, Italie en Oostenrijk. In totaal sturen ze meer dan 3.000 installaties met een vermogen van ongeveer 2.000 MW.

Klik hier voor meer informatie over Next Kraftwerke >

Waarom?

Meer onvoorspelbare zonne- en windenergie en meer verbruik door bijvoorbeeld elektrische auto's maken het in balans houden van het elektriciteitsnet een steeds grotere uitdaging.

Waarom?

Het in balans houden van het elektriciteitsnet wordt een steeds grotere uitdaging door steeds meer elektriciteitsverbruik van: elektrische auto’s, warmtepompen, airco's etc. en tegelijkertijd de toename van lastig voorspelbare zonne- en windenergie. Dit vraagt om enorme investeringen in het transport- en distributienet of innovatieve oplossingen. Elektriciteit kan namelijk nog niet economisch rendabel worden opgeslagen. Daarom moet er op elk moment van de dag een evenwicht zijn tussen elektriciteitsproductie en het verbruik.

Energie365 helpt het net in balans te houden door decentrale vraagsturing, Demand side response in het Engels. Hiervoor bundelen we het flexibele elektrische vermogen van individuele bedrijven. Het gezamenlijke vermogen van deze bedrijven bieden we aan bij de landelijke netbeheerder TenneT en we zorgen voor de aansturing. Energie365 gebruikt veelal onbenutte flexibiliteit om de transitie naar duurzame energie mogelijk te maken.